Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Απίστευτα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

 
 
Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη, αλλά οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι
 

Στην πραγματικότητα, το 1% των ανθρώπων παγκοσμίως κατέχει πλούτο περισσότερο από όσο κατέχει η υπόλοιπη ανθρωπότητα, σύμφωνα με μια έκθεση της Oxfam, που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας.

 

Η έκθεση, με τίτλο «Ανταμοιβή Εργασίας, Όχι Πλούτος», αποκάλυψε μια όλο και πιο καταθλιπτική εικόνα του πλούτου και της ανισότητας των φύλων σε όλο τον κόσμο.

«Για να τερματιστεί η ακραία φτώχεια, πρέπει επίσης να τερματίσουμε τον “ακραίο” πλούτο», γράφει η Oxfam στην έκθεση. «Η σημερινή χρυσή εποχή υπονομεύει το μέλλον μας. Οι κυβερνήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη φορολογία για να μειώσουν ριζικά τα επίπεδα του “ακραίου” πλούτου, καθώς και να περιορίσουν την επιρροή των πλούσιων ατόμων και ομάδων στη χάραξη πολιτικής».

Σημειώνεται ότι η έκθεση της Oxfam απέσπασε δεδομένα από διάφορες πηγές, όπως το περιοδικό Forbes και η Credit Suisse. Παρακάτω ακολουθούν εννέα από τα πιο απίστευτα πράγματα που δεν γνωρίζουμε σχετικά με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο:

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

Ο Τζεφ Μπέζος, Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουάρεν Μπάφετ, οι τρεις πλουσιότεροι Αμερικανοί, κατέχουν τον ίδιο πλούτο με το 50% του αμερικανικού πληθυσμού, περίπου δηλαδή 160 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ

 

Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε σχεδόν κατά 13% ετησίως μεταξύ 2006 και 2015, ενώ οι μέσοι μισθοί αυξήθηκαν κατά μέσο όρο μόλις κατά 2% ετησίως.

O ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

 

Ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη αυξήθηκε κατά 762 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER