Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αποσύρθηκε η διαφήμιση φροντιστηρίου που εξόργισε την Μελάνια Τραμπ

 
 
Άδοξο τέλος είχε η διαφημιστική εκστρατεία ιδιωτικής σχολής αγγλικών στο Ζάγκρεμπ που χρησιμοποίησε την προσωπική ιστορία της Μελάνια Τραμπ για να πείσει τους Κροάτες να μάθουν αγγλικά
 

Το κεντρικό πρόσωπο διαφημιστικής καμπάνιας ενός φροντιστηρίου στη Κροατία αποτέλεσε χωρίς τη συγκατάθεσή της η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μελάνια Τραμπ. Το γεγονός προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενοι την έντονη αντίδραση της νομικής ομάδας της συζύγου του Αμερικανού προέδρου.

 

Ειδικότερα, σε διαφημιστικές πινακίδες που ανάρτησε η ιδιωτική σχολή αγγλικών Ivis Buric στο Ζάγκρεμπ απεικονίζεται η κα. Τραμπ με φόντο την αμερικανική σημαία και δίπλα της αναγράφεται το σλόγκαν «Σκέψου πού μπορείς να φτάσεις με λίγα αγγλικά». Η σχολή επεδίωξε με αυτό το μήνυμα να πείσει τους Κροάτες να μάθουν αγγλικά, υπενθυμίζοντάς τους την προσωπική ιστορία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, η οποία είναι γεννημένη στη Σλοβενία.

Η Σλοβένα δικηγόρος της Μελάνια απαίτησε να αφαιρεθούν αμέσως οι αφίσες -κάτι που έγινε- απειλώντας να κινηθεί νομικά. «Είμαι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η σχολή παραδέχθηκε πως παραβίασε τον νόμο και ότι είναι έτοιμοι να αφαιρέσουν τις διαφημιστικές πινακίδες και τις διαφημίσεις στο Facebook» επεσήμανε η δικηγόρος Nataša Pirc-Musar στο Associated Press. «Εξετάζουμε ακόμη πιθανές περαιτέρω νομικές κινήσεις» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η Μελάνια Τραμπ έχει προσλάβει το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο για να προστατεύσει την εικόνα της, καθώς έχουν χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία της σε διάφορα προϊόντα στη Σλοβενία, μεταξύ άλλων σε κέικ, σε εσώρουχα και σε τουριστικές διαφημίσεις.

Το δικηγορικό γραφείο έκανε γνωστό πως η σχολή ζήτησε συγγνώμη για τις διαφημιστικές πινακίδες, αλλά η δήλωση αυτή έπρεπε επίσης να δημοσιευθεί από τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Κροατίας και της Σλοβενίας.

(Με πληροφορίες από Telegraph, φωτό: AP/Darko Bandic)

 
Περισσότερα: Τραμπ

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER