Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Φονικές συγκρούσεις στην Ταϊλάνδη

 
 
Δύο νεκροί αλλά και 19 τραυματίες είναι ο συνολικός απολογισμός από την τελευταία στη σειρά επίθεση ανταρτών στα νότια της Ταϊλάνδης
 
 

Δύο νεκροί αλλά και 19 τραυματίες είναι ο συνολικός απολογισμός από την τελευταία στη σειρά επίθεση ανταρτών με πυρά αυτομάτων όπλων στα νότια της Ταϊλάνδης (περιοχή Γι-νγκό) πολύ κοντά στη Μαλαισία, μία περιοχή με πληθυσμό κατά πλειοψηφίαν μουσουλμανικό, όπως μεταδόθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Μπανγκόκ.

Μετά το 2004, οπότε τελείωσε μία δεκαετία ηρεμίας, τουλάχιστον τρείς χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, από πολλές ανταρτικές επιθέσεις. Μόλις χθες Σάββατο στην επαρχία Πατάνι σημειώθηκαν επιθέσεις, χωρίς ανάληψη ευθύνης. Ενας δάσκαλος σκοτώθηκε στην περιοχή από τους ένοπλους αντάρτες. Η Ταϊλάνδη είναι κράτος όπου η "κυριαρχούσα" θρησκεία είναι ο Βουδισμός. 

Στη νότια επικράτεια, πολύ κοντά στη Μαλαισία, προσαρτήθηκε πριν από έναν αιώνα περίπου, ένα "μουσουλμανικό σουλτανάτο", στα παλιά όρια του οποίου εκδηλώνονται, μετά το 2004, συγκρούσεις και ανταρτικές επιθέσεις.

 

(Πηγή: ΑΠΕ)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER