Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Oμπάμα: "Σοκ και θλίψη"

 
 
Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη θλίψη του για την επίθεση ενός 89χρονου ακροδεξιού στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος η οποία στοίχισε τη ζωή ενός φρουρού(vid)
 
 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε το "σοκ" και τη "θλίψη" του για την επίθεση ενός 89χρονου ακροδεξιού στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος η οποία στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου χθες Τετάρτη και τόνισε ότι το αιματηρό επεισόδιο καταδεικνύει την ανάγκη καταπολέμησης των προκαταλήψεων."Νιώθω σοκ και θλίψη από την σημερινή ένοπλη επίθεση στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ. Αυτή η εξοργιστική πράξη μας θυμίζει ότι πρέπει να επαγρυπνούμε ενάντια στον αντισημιτισμό και τις προκαταλήψεις σε όλες τους τις μορφές", ανέφερε ανακοινωθέν του Ομπάμα.Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη κι οι σημαίες σε αυτό θα κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή του φρουρού Στήβεν Τάιρον Τζωνς, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά του 89χρονου Τζέημς φον Μπραν, που φέρεται σχετιζόμενος με σοβινιστικές ακροδεξιές ομάδες και θεωρείται αρνητής του Ολοκαυτώματος. Ο φον Μπραν μπήκε στο μουσείο με μια καραμπίνα κι άρχισε να πυροβολεί τους φρουρούς. Οι φρουροί ανταπέδωσαν πυρά τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο 89χρονος είναι σε κρίσιμη κατάσταση.Ο φον Μπραν έχει γράψει αρκετά αντισημιτικά κείμενα, περιλαμβανομένου ενός βιβλίου στο οποίο "αποκαλύπτει" την "Εβραϊκή συνωμοσία για την καταστροφή των γονιδίων των Λευκών".

"Ουδείς Αμερικανικός θεσμός", συνέχισε ο Ομπάμα, "είναι σημαντικότερος για τις προσπάθειες αυτές από το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, και ουδεμία πράξη βίας θα μειώσει την αποφασιστικότητά μας να τιμήσουμε εκείνους που χάθηκαν κτίζοντας έναν πιο ειρηνικό κι ανεκτικό κόσμο".Ο Ομπάμα, ο οποίος επισκέφθηκε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί στη Γερμανία μόλις την περασμένη εβδομάδα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του φρουρού, τον οποίο χαρακτήρισε "θαρραλέο". Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, ιδιώτες και επιχειρήσεις, έχουν επισκεφθεί περίπου 30 εκατ. άνθρωποι από το 1993 

(με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER