Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πολιτικό θρίλερ στη Βρετανία

 
 
Σε θρίλερ "πολιτικής συνωμοσίας" εξελίσσεται η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου
 
 

Σε θρίλερ "πολιτικής συνωμοσίας" εξελίσσεται η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η θέση αυτή έμεινε κενή μετά την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου Μάικλ Μάρτιν για το σκάνδαλο με τα έξοδα των βουλευτών. Υποψήφιοι τώρα είναι τρεις από το Συντηρητικό κόμμα, ο Τζον Μπέρκοου, ο Σερ Τζορτζ Γιάνγκ και η Αν Γουίτενκομπ και από το Εργατικό κόμμα η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάργκαρετ Μπέκετ.Στις διεργασίες της εκλογής συμβαίνει κάτι το ασυνήθιστο. Οι Εργατικοί θα ψηφίσουν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τον Συντηρητικό υποψήφιο Τζον Μπέρκοου, που είναι και το φαβορί, και οι Συντηρητικοί βουλευτές έχουν οδηγίες να ψηφίσουν την Μάργκαρετ Μπέκετ του Εργατικού κόμματος.Οι κινήσεις αυτές υπαγορεύονται από ενδοκομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες. Οι Εργατικοί θα υποστηρίξουν τον Συντηρητικό υποψήφιο Τζον Μπέρκοου για να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζοντας ότι δεν τον θέλει η ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, διότι θεωρεί ότι έχει διασυνδέσεις με το Εργατικό κόμμα και είναι επικίνδυνος για την ενότητα των Συντηρητικών. Με αυτό το δεδομένο, ο αρχηγός των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον έχει δώσει οδηγία στους βουλευτές του να ψηφίσουν την Μάργκαρετ Μπέκετ, ελπίζοντας να σταματήσει την εκλογή του Τζον Μπέρκοου. Η ψηφοφορία που έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα το μεσημέρι, θα είναι μυστική.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER