Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στα 91 ο Μαντέλα

 
 
Ο Νέλσον Μαντέλα γιορτάζει σήμερα τα 91α του γενέθλια ιδιωτικά. Η Κάρλα Μπρούνι τραγουδά με μεγάλα ονόματα σε συναυλία στη Νέα Υόρκη
 
 

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι θα ανέβει το Σάββατο σε σκηνή της Νέας Υόρκης με μεγάλα ονόματα της μουσικής, ανάμεσά τους η Αρίθα Φράνκλιν και ο Στίβι Γουόντερ, για να τραγουδήσει σε συναυλία για τα 91α γενέθλια του Νέλσον Μαντέλα.

Το πρώην τοπ μόντελ και νυν πρώτη κυρία της Γαλλίας θα τραγουδήσει μπροστά σε κοινό για πρώτη φορά με το γάμο με τον πρόεδρο της Γαλλίας, το Φεβρουάριο του 2008.

Ο Νικολά Σαρκοζί θα είναι φυσικά εκεί...

Η Κάρλα Μπρούνι θα εμφανιστεί στη σκηνή με τον Ντέιβ Στιούαρτ των Eurythmics με τον οποίο είχαν αρχίσει να γράφουν μαζί τραγούδια, τα οποία δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει, αναφέρει το δίκτυο France 24.

Στην εκδήλωση για τα γενέθλια του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής θα εμφανιστούν οι Αρίθα Φράνκλιν, Κουίν Λατίφα, Στίβι Γουόντερ, Σίντι Λόπερ και πολλοί άλλοι γνωστοί τραγουδιστές.

Η συναυλία θα είναι τρίωρη και θα φιλοξενηθεί στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης.

Ο Νέλσον Μαντέλα, σύμβολο της συμφιλίωσης σε μία χώρα που σημαδεύτηκε από το καθεστώς των διακρίσεων ανάμεσα σε Μαύρους και Λευκούς, θα σβήσει τα κεράκια της τούρτας του σε οικογενειακό κύκλο στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ, περιβεβλημένος από τους στενούς του φίλους.Παγκόσμιο σύμβολο της συγχώρεσης και της ελευθερίας ο Νέλσον Μαντέλα έχει κατακλυστεί από μηνύματα για τα 91α γενέθλιά του."Ο κ. Μαντέλα συνέβαλε κατά μοναδικό τρόπο στην εδραίωση της δημοκρατίας μας και στην εθνική συμφιλίωση", δήλωσε ο τελευταίος πρόεδρος του καθεστώτος του απαρτχάιντ, Φρεντερίκ ντε Κλερκ.Οι εφημερίδες της Νότιας Αφρικής κατακλύσθηκαν αυτήν την εβδομάδα από ευχετήρια μηνύματα αναγνωστών. "Ευχαριστούμε που εξαφανίσατε τον φόβο ανάμεσα σε Λευκούς και Μαύρους", "Στον μεγαλύτερο ήρωα της ανθρωπότητας", "Ταξιδεύω στον κόσμο με το κεφάλι ψηλά σαν καμηλοπάρδαλη, διότι είμαι υπερήφανος που είμαι Αφρικανός και Νοτιοαφρικανός. Ευτυχισμένα Γενέθλια".Στη Νότια Αφρική οργανώνονται συναυλίες και τελετές, ενώ ο πληθυσμός έχει κληθεί να τιμήσει τον Μαντέλα αφιερώνοντας χρόνο στους άλλους.Το Ιδρυμα Μαντέλα αποφάσισε να καθιερώσει από φέτος την Ημέρα Μαντέλα. Η ιδέα είναι ο καθένας να αφιερώνει κάθε 18η Ιουλίου 67 λεπτά εθελοντικής προσφοράς (το νούμερο 67 αναφέρεται στα χρόνια που πέρασε αγωνιζόμενος για την ισότητα στη Νότια Αφρική).

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER