Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Καταλανοί Αυτονομιστές: Τη Δευτέρα ξεκινάμε διαπραγματεύσεις με βασιλιά και ΕΕ

 
 
Το Δημοψήφισμα θα γίνει, λέει ο εκπρόσωπος της Καταλανικής Συνέλευσης στο News 24/7 που προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για διαπραγματεύσεις με τον Βασιλιά της Ισπανίας και τις Βρυξέλλες
 

Της απεσταλμένης στη Βαρκελώνη Ιωάννας Κλεφτόγιαννη

«Zούμε μια ιστορική στιγμή, αφήστε μας να το απολαύσουμε», είναι οι πρώτες φράσεις που μας λέει ο Αντριά Αλσίνα, εκπρόσωπος του Catalan National Assembly (Eθνική Καταλανική Συνέλευση),  το οποίο τις τελευταίες μέρες έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, μαζί με την καταλανική κυβέρνηση, για την ομαλή διεξαγωγή του αυριανού Δημοψηφίσματος.

 

«Το Δημοψήφισμα θα γίνει, παρ' όλη την προπαγάνδα της ισπανικής κυβέρνησης. Ολα είναι έτοιμα.  Τα πράγματα  είναι πολύ πιο νορμάλ από όσο φαντάζεστε», μας προκαταλαμβάνει. «Αν κάτι αλλάξει, για αυτό θα ευθύνεται η ισπανική κυβέρνηση.  Είναι όλα έτοιμα. Τα ψηφοδέλτια, τα εκλογικά κέντρα. Το Δημοψήφισμα θα γίνει».

 Αν επικρατήσει το ΝΑΙ, η καταλανική κυβέρνηση, τονίζει ο Αλσίνα, «έχει την εντολή για να ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με τον Βασιλιά της Ισπανίας και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν είναι καθαρό το ΝΑΙ αύριο, τότε η Καταλωνία θα γίνει ευρωπαϊκό ζήτημα. Τη Δευτέρα θα είναι μια καινούρια μέρα ».

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER