Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Δεκαπλασιασμό του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ ζήτησε ο Τραμπ

 
 
Η πρόταση του Αμερικανού προέδρου φέρεται να εξέπληξε ακόμη και τη στρατιωτική ηγεσία
 

Οι προτάσεις Τραμπ διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους, όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο NBC.

 

Όπως αναφέρουν τρεις αξιωματούχοι που έλαβαν μέρος στη συνάντηση, η πρόταση Τραμπ ήρθε ως αντίδραση στην παρουσίαση που του έκαναν, σύμφωνα με την οποία το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ μειώνεται με σταθερούς ρυθμούς από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Η πρόταση Τραμπ εξέπληξε τους πάντες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση να προσπαθούν να το εξηγήσουν ότι υπάρχουν νομικά και πρακτικά εμπόδια σε μία τέτοια μονομερή κίνηση, καθώς και ότι το αμερικανικό οπλοστάσιο - παρά την μείωση των πυρηνικών - είναι ισχυρότερο από ποτέ. Οι ίδιοι αξιωματούχοι επισημαίνουν, όπως υπογραμμίζει και το NBC, ότι στη συνάντηση δεν ελήφθη καμία απόφαση για αύξηση των πυρηνικών όπλων που διαθέτουν οι ΗΠΑ.

Αυτό που έμεινε ωστόσο από τη συνάντηση είναι το κλίμα έντασης που επικράτησε στη συνάντηση. Και ι πηγές του NBC επιβεβαιώνουν είδηση που είχε γίνει γνωστή προ ημερών, σύμφωνα με την οποία σε αυτό το μίτινγκ ήταν που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ "ηλίθιο".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER