Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Δήμαρχος Λονδίνου: Η κυβέρνηση να μπλοκάρει κάθε επίσημη επίσκεψη του Τραμπ

 
 
Να απαγορεύσει τις επίσημες επισκέψεις του αμερικανού προέδρου στη Βρετανία κάλεσε την κυβέρνηση ο Σαντίκ Καν, μετά τα ρατσιστικά τουήτ του
 

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να μπλοκάρει κάθε επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τα ρατσιστικού περιεχομένου τουήτ του.

 

Ο εκλεγμένος με τους Εργατικούς Καν, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Ο πρόεδρος Τραμπ χρησιμοποίησε χθες το Twitter προκειμένου να προωθήσει εξτρεμιστικές απόψεις οι οποίες μόνο σκοπό έχουν να σπείρουν διχασμό και μίσος στην χώρα μας.

Πολλοί Βρετανοί που αγαπούν την Αμερική και τους Αμερικανούς θα δουν αυτοί την κίνηση ως προδοσία της ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ των χωρών μας. Δημιουργείται η εντύπωση ότι ο πρόεδρος του στενότερου συμμάχου μας δεν βλέπει ότι η υποστήριξη του σε αυτές τις ομάδες υποσκάπτει τις αξίες της ανοχής και της διαφορετικότητας που κάνουν την Βρετανία τόσο μεγάλη.

Ως δήμαρχος αυτής της μεγάλης πολυσυλλεκτικής πόλης, έχω ζητήσει και στο παρελθόν από την Τερέζα Μέι να ακυρώσει την πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στον πρόεδρο Τραμπ. Μετά από το τελευταίο περιστατικό γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος.

Η πρωθυπουργός της χώρας μας θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει κάθε επιρροή που διαθέτει η ίδια και η κυβέρνησή της, προκειμένου να ζητήσουν από τον Τραμπ να διαγράψει αυτά τα tweet και να απολογηθεί στον βρετανικό λαό.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER