Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Διεθνής έρανος για την οικογένεια του Πολωνού οδηγού

 
 
Βρετανός φορτηγατζής πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα για τη γυναίκα και το παιδί του Λούκας Ούρμπαν
 

Μπορεί να μη γνώριζε τον Λούκας Ούρμπαν, αλλά ήταν συνάδελφός του, έστω και σε άλλη χώρα. Για χάρη της αλληλεγγύης λοιπόν, ο Ντέιβιντ Ντάνκαν, οδηγός φορτηγού, ζήτησε και από άλλους οδηγούς, αλλά και από όποιον ήθελε, να βοηθήσουν την οικογένεια του Πολωνού οδηγού που βρήκε το θάνατο στο Βερολίνο.

 

Ο Ντάνκαν έγραψε στην πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης Gofundme: «Αν και δεν γνώριζα τον Λούκας, οι συνθήκες του θανάτου του μου προκάλεσαν σοκ και με συγκλόνισαν και δεν μπορώ να φανταστώ τί η οικογένειά του πρέπει να νιώθει αυτήν την στιγμή. Επομένως, καθώς και εγώ εργάζομαι ως οδηγός, αποφάσισα να απευθύνω έκκληση στην κοινότητα των οδηγών φορτηγών -και πέραν αυτής- προκειμένου να βοηθήσουμε οικονομικά».

«Ένας από τους συναδέλφους του Λούκας Ούρμπαν είπε ότι ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στην εργασία του, σε τέτοιο βαθμό που πιθανόν υπερασπίστηκε το φορτηγό του έως το τέλος» πρόσθεσε ο Βρετανός, ο οποίος έχει ορίσει ως στόχο τη συγκέντρωση του ποσού των 50.000 λιρών.

Έως αυτήν την ώρα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 47.000 λίρες (55.000 ευρώ).

Ο Λούκας Ούρμπαν, ηλικίας 37 ετών, έχασε τη ζωή του στην καμπίνα του φορτηγού του, που χρησιμοποιήθηκε τη Δευτέρα στην επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Ήταν παντρεμένος κι είχε έναν γιο ηλικίας 17 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

 
Περισσότερα: Γερμανία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network