Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Bloomberg: Κλιμακωτή συμφωνία σκέφτεται να προτείνει η Μέρκελ στον Τσίπρα

 
 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του πρακτορείου η γερμανική πλευρά είναι πολύ πιο διαλλακτική από ό,τι εμφανίζονται στις δημόσιες δηλώσεις του Μέρκελ και Σόιμπλε
 

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πιθανώς να είναι ικανοποιημένη αν η ελληνική πλευρά δεσμευτεί να υλοποιήσει τουλάχιστον μία από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές προκειμένου να ξεκλειδώσει η ρευστότητα, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

 

Ενώ έως τώρα οι Γερμανοί πιέζουν για ένα πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει αύξηση φόρων, αποκρατικοποιήσεις και περιορισμό των συνταξιοδοτικών προνομίων, είναι πλέον πιθανόν να συμβιβαστούν με μια κλιμακωτή συμφωνία, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεσμευτεί να λάβει ένα τουλάχιστον ένα μέτρο.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιο μέτρο θα μπορούσε να είναι αυτό. Πάντως δεν θα έχει να κάνει με το ασφαλιστικό και τις συντάξεις καθώς η πρόθεση είναι δοθεί επιπλέον χρόνος στην ελληνική κυβέρνηση για να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις σε αυτούς τους δύσκολους τομείς.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, αναφέρουν πως η γερμανική πλευρά είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο διαλλακτική από ότι εμφανίζονται τα κυβερνητικά στελέχη στις δημόσιες δηλώσεις τους, καθώς οδεύουμε στις 30 Ιουνίου χωρίς καμία διαφαινόμενη συμφωνία.

Απόψε, η Άνγκελα Μέρκελ είναι πιθανό να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

"Ο στόχος είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ" δήλωσε η καγκελάριος κατά την άφιξή της.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER