Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης το σοσιαλιστικό κόμμα στην Ισπανία

 
 
 
Μόνο με τη στήριξη του κεντροδεξιού Ciudadanos και χωρίς την υποστήριξη της αριστεράς, οι σοσιαλιστές δεν πλησίασαν ούτε κατά διάνοια στον απαιτούμενο αριθμό ψήφων ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση στο ισπανικό κοινοβούλιο. Πιο κοντά σε επαναληπτικές η χώρα
 

O ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δεν κατάφερε απόψε να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ισπανικού κοινοβουλίου και να διοριστεί πρωθυπουργός της χώρας, μια εξέλιξη που θα οδηγήσει σε ένα νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ των κομμάτων με στόχο την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα τους τελευταίους δύο μήνες.

 

Ο Σάντσεθ εξασφάλισε την υποστήριξη μόλις 131 βουλευτών στο κοινοβούλιο των 350 εδρών.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos κι ένα μικρό κόμμα από τις Κανάριες Νήσους ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Σάντσεθ, ενώ το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP), το Podemos, το κόμμα Izquierda Unida και τέσσερα περιφερειακά κόμματα από την Χώρα των Βάσκων και την Καταλονία καταψήφισαν τον Πέδρο Σάντσεθ.

Νέες συνομιλίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε θα πρέπει να ορίσει έναν νέο υποψήφιο πρωθυπουργό με στόχο να πάρει το πράσινο φως του κοινοβουλίου πριν από τη 2α Μαϊου όταν θα πρέπει να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Podemos

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus