Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Economist: 'H Kύπρος θα επανενωθεί, αν το επιτρέψει ο Ερντογάν'

 
 
Στο άρθρο γίνεται ανάλυση στην αμηχανία της ΕΕ, στα προβλήματα μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ και πως “η Κύπρος εδώ και καιρό είναι πιόνι στα παιχνίδια άλλων”
 

Τον καθοριστικό ρόλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό επισημαίνει σε άρθρο του το βρετανικό περιοδικό «Economist» στην ηλεκτρονική του έκδοση. Τίτλος του άρθρου: «Η Κύπρος μπορεί να επανενωθεί, εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας το επιτρέψει».

 

Το άρθρο συνοδεύεται από σκίτσο, που απεικονίζει τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σε ένα ταλαιπωρημένο καράβι στο σχήμα της Κύπρου και με σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, να παλεύουν με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ενώ από τα κύματα προβάλλει το πρόσωπο του Ερντογάν.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η διαίρεση της Κύπρου δεν επιτρέπει στο νησί να γίνει πλουσιότερο, εμποδίζει την επιστροφή των προσφύγων, προκαλεί αμηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δημιουργεί προβλήματα στη συνεργασία της Ένωσης με το ΝΑΤΟ, αλλά και με την Τουρκία.

Σχολιάζεται δε ότι εάν οι δύο ηγέτες της Κύπρου αφήνονταν μόνοι, ίσως να υπήρχε μέχρι τώρα συμφωνία, ωστόσο η Κύπρος εδώ και καιρό «είναι πιόνι στα παιχνίδια άλλων». Σήμερα, δυστυχώς, η τύχη του νησιού βρίσκεται «σε μεγάλο βαθμό στα χέρια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του αυταρχικού Προέδρου της Τουρκίας», επισημαίνεται στο άρθρο.

 
Περισσότερα: Κύπρος

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER