Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Και ο Σουλτς με την Ελλάδα απέναντι στον Σόιμπλε

 
 
Στη γραμμή Μοσκοβισί και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τι συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
 

Σε πολύ καλό κλίμα συναντήθηκαν νωρίτερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζητώντας όλα τα ανοιχτά ζητήματα που εκκρεμούν, κρατώντας ανοιχτή ακόμη τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί στο συντομότερο δυνατό λύση για το καλό όλης της Ευρώπης σε μια περίοδο αβεβαιότητας. Ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, υπογράμμισε πως μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο 2,5% +1,0%.

Στο φλέγον θέμα των εργασιακών που θέτει μετ΄επιτάσεως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας πως η χώρα μας δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. "Το ΔΝΤ θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα σημαίνει Ευρώπη, άρα συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι νέα μέτρα" είπε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το δικαίωμα της κυβέρνησης να παίρνει μέτρα στήριξης της κοινωνίας που -όπως επεσήμανε-  δεν παραβιάζουν το πρόγραμμα και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους στόχους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμφώνησε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση με την πρόταση για πρωτογενή πλεονάσματα 2,5% +1,0%. Ως προς τα μέτρα στήριξης ,ο κ. Σουλτς ήταν σε "γραμμή" Μοσκοβισί!

Είναι αδιανόητο, είπε, να υπάρξει πρόβλημα γι' αυτούς τους λόγους που θα θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη. Και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση, το αργότερο μέσα στο Ιανουάριο.

(Φωτογραφία SOOC)

 
Περισσότερα: ΔΝΤ, Τσίπρας

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network