Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κυπριακό: Το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων συναντήσεων

 
 
Οι δύο κοινότητες αποφάσισαν τριήμερες συναντήσεις πριν την διάσκεψη της Γενεύης στις 9 Ιανουαρίου
 

Οργανωτικό χαρακτήρα είχε κατά κύριο λόγο η σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, η πρώτη μετά την απόφαση των ηγετών για επανέναρξη του διαλόγου μετά το ναυάγιο στο Μοντ Πελεράν.

 

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί συμφώνησαν να συναντώνται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή), με την επόμενη συνάντηση να ορίζεται για την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Κύπρου κ.Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο δείπνο τους, την περασμένη Πέμπτη, κατά το οποίο συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την επιστροφή τους από τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν, αποφάσισαν να επαναρχίσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις τους και έδωσαν εντολή στους διαπραγματευτές τους να συνεχίσουν να συναντώνται προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα, και ότι και οι ηγέτες θα συναντώνται όταν απαιτείται.

Επίσης αποφάσισαν να συναντηθούν στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου 2017, στις 11 Ιανουαρίου να παρουσιάσουν τους χάρτες τους και ότι από την 12η Ιανουαρίου θα συγκληθεί Διάσκεψη για το Κυπριακό με την πρόσθετη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και πως θα προσκληθούν όσα άλλα σχετιζόμενα μέρη απαιτείται.

(με πληροφορίες από ΚΥΠΕ)

 
Περισσότερα: Κύπρος

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER