Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Λεπέν: Οι εκλογές αποτελούν ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Γαλλίας

 
 
Κατά την διάρκεια επίσκεψής της στην Νίκαια, στην νοτιοανατολική Γαλλία, η Λεπέν χαρακτήρισε τον εαυτό της υποστηρίκτρια του "οικονομικού πατριωτισμού"
 

Η υποψήφια της ακροδεξιάς για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν δήλωσε σήμερα πως ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου αποτελεί «ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Γαλλίας».

 

Κατά την διάρκεια επίσκεψής της στην Νίκαια, στην νοτιοανατολική Γαλλία, η Λεπέν χαρακτήρισε τον εαυτό της υποστηρίκτρια του «οικονομικού πατριωτισμού» και δήλωσε πως επιθυμεί «να επαναφέρει τα σύνορα της Γαλλίας», και να «τιθασεύσει την παγκοσμιοποίηση».

Κατηγόρησε τον αντίπαλό της κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν ότι επιθυμεί να μετατρέψει την χώρα σε «έναν χώρο συναλλαγών».

«Αυτές οι προεδρικές εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Γαλλία. Σας καλώ να επιλέξετε την Γαλλία, όχι τον κύριο (Εμανουέλ) Μακρόν, το σχέδιο του οποίου είναι η διάλυση της Γαλλίας», δήλωσε η Λεπέν ενώπιον περίπου 4.000 οπαδών.

Στις 7 Μαΐου η Λεπέν και ο Μακρόν θα βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με όλες τις δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής να προβλέπουν νικητή τον κεντρώο, ανεξάρτητο υποψήφιο.

«Η παγκοσμιοποίηση είναι εδώ. Δεν θα το αρνηθώ. Θέλω να την τιθασεύω... δημιουργώντας τις συνθήκες για την Γαλλία να την αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται», τόνισε η ακροδεξιά υποψήφια.

Φωτογραφία: AP Photo/Claude Paris

 
Περισσότερα: Γαλλικές εκλογές, Λεπέν

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER