Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μέρκελ: Σημαντική η συνεργασία με τη Μόσχα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας

 
 
Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι θα ήθελε να συζητήσει με τη Ρωσία το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων και των πλαστών ειδήσεων
 

Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις στις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας, η συνεργασία με τη Μόσχα στη μάχη κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, δήλωσε σήμερα κατά την ομιλία που απηύθυνε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

 

"Η κοινή μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε τα ίδια συμφέροντα και μπορούμε να δουλέψουμε μαζί" είπε η Μέρκελ.

Σημειώνεται ότι στο ακροατήριο βρισκόταν μεταξύ άλλων και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Η Μέρκελ, η οποία έχει επικρίνει την αμερικανική απαγόρευση εισόδου σε πολίτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, υπογράμμισε ότι το ίδιο το ισλάμ δεν αποτελεί την πηγή της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε πως έχει κρίσιμη σημασία να περιληφθούν μουσουλμανικές χώρες στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Η Γερμανία, η οποία δέχεται αυξανόμενη πίεση από Αμερικανούς ηγέτες να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της, θα κάνει "ό,τι είναι δυνατό» για να ανταποκριθεί στον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά 2% του ΑΕΠ για την άμυνα μέχρι το 2024" δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας στη διάσκεψη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε επίσης ότι θα ήθελε να συζητήσει με τη Ρωσία το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων και των πλαστών ειδήσεων, αλλά πρόσθεσε πως είναι αμφισβητήσιμο κατά πόσο το πρόβλημα των πλαστών ειδήσεων θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί επιτυχώς πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος στην Ευρώπη.

Ξέρουμε πως η Ρωσία γνωστοποιεί πολύ ανοικτά ότι θεωρεί τις υβριδικές πολεμικές επιχειρήσεις μορφή άμυνας

"Αν ήταν να εκφράσω κάποια επιθυμία, θα έλεγα πως είναι πολύ καλό να τεθεί αυτό το θέμα, για παράδειγμα, στην ημερήσια διάταξη στο πλαίσιο των συνομιλιών ΝΑΤΟ-Ρωσίας" δήλωσε η Μέρκελ όταν ερωτήθηκε για το θέμα των πλαστών ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Μέρκελ

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER