Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

N. Πιρς: Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί συμφωνία

 
 
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και δήλωσε πως πιστεύει σε μια συμφωνία για το κοινό συμφέρον
 

Αισιόδοξος ότι θα εξευρεθεί μία λύση στο ελληνικό ζήτημα δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πιρς μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο υπουργείο Εξωτερικών, σήμερα το απόγευμα.

 

«Είμαι αισιόδοξος γιατί είναι προς τον κοινό συμφέρον των δύο πλευρών να βρεθεί μία συμφωνία» απάντησε σε ερώτηση εξερχόμενος του υπουργείου. «Πρέπει», προσέθεσε, «οι δύο πλευρές, η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς εταίροι, να εργαστούν διεξοδικά προκειμένου να φτιάξουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο μακροπρόθεσμα θα θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη».

Να θυμίσουμε πως το πρωί της Τρίτης παρέμβαση για το θέμα της Ελλάδας έκανε και ο Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, Τζος Έρνεστ, που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία και ότι θα αποφευχθεί η αστάθεια στις αγορές.

Σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με τον κ. Κοτζιά -την οποία στο πλαίσιο των περιοδικών ενημερώσεων είχε ζητήσει ο ίδιος και που διήρκησε μιάμιση ώρα-, είπε ότι ήταν μία πολύ καλή συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν πολλά θέματα και κυρίως οι εξελίξεις στην περιοχή.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER