Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο Γιούνκερ καλεί τα κράτη-μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη στο ζήτημα των προσφύγων

 
 
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζει πως η προσφυγική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί. "Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ιταλία και την Ελλάδα μόνες" ανέφερε
 

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καλεί τα 28 κράτη-μέλη να επιδείξουν την αλληλεγγύη της Ε.Ε. στο ζήτημα των προσφύγων.

Η προσφυγική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι και σήμερα και δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF.

 

Ενώ υπήρξε πρόοδος χάρη στη συμφωνία με την Τουρκία, η ευρωπαϊκή ανταπόκριση αντιμετωπίζει προκλήσεις. «Η συμφωνία με την Τουρκία λειτουργεί, αλλά η πανευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων δεν λειτουργεί στο σύνολό της» δήλωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εισέρχονται στην Ευρώπη από την Τουρκία έχει μειωθεί από περίπου 10.000 την ημέρα σε 80 την ημέρα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής προέτρεψε ακόμα μια φορά τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μαζί. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ιταλία και την Ελλάδα μόνες τους» υπογράμμισε. «Και δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι μόνο η Γερμανία και η Σουηδία δέχονται πρόσφυγες. Η ενδο-ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να ενισχυθεί» συμπλήρωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 
Περισσότερα: Πρόσφυγες

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network