Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Παραιτείται ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας- Άνχαλτ

 
 
Το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών ανακοίνωσε την απόφαση του να παραιτηθεί δύο χρόνια πριν τη λήξη της θητείας του. Στο συγκεκριμένο κρατίδιο είχε έρθει πρώτο κόμμα η ξενοφοβική AfD
 

Την απόφασή του να παραιτηθεί στις 9 Δεκεμβρίου, δύο χρόνια πριν από την λήξη της θητείας του, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας-'Ανχαλτ Στάνισλαβ Τίλιχ, στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

 

«Βρισκόμαστε σήμερα ενώπιον μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων και για αυτό χρειάζεται νέα και φρέσκια δύναμη», δήλωσε ο κ. Τίλιχ και πρόσθεσε ότι έπειτα από εννέα χρόνια αποφάσισε να δώσει την πρόκληση σε νεαρότερα χέρια. Στην πρωθυπουργία και στην ηγεσία του κόμματος στην Σαξονία αναμένεται να τον διαδεχθεί ο επικεφαλής της Κ.Ο. του CDU στο κρατίδιο, Μίχαελ Κρέτσμαν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις πρόσφατες ομοσπονδιακές εκλογές πρώτο κόμμα στην Σαξονία αναδείχθηκε με 27% η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με την Φράουκε Πέτρι να εκλέγεται άνετα στο κρατίδιο, για να παραιτηθεί την επόμενη μέρα από την Κ.Ο. του κόμματος και να ιδρύσει νέο κόμμα, τους «Μπλε». Το CDU ήρθε δεύτερο, με ποσοστό 26,9%.

 

Sebastian Kahnert/dpa via AP

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER