Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πρόβλημα με την αξία του ευρώ 'βλέπει' η Μέρκελ

 
 
Σε τοποθέτησή της από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε στις κατηγορίες ενός εμπορικού συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ ότι "το Βερολίνο επωφελείται από ένα καταφανώς υποτιμημένο ευρώ"
 

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε σε δηλώσεις της στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι σήμερα υπάρχει ένα "πρόβλημα" με την αξία του ευρώ, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσαρμόζει την πολιτική της στα ασθενέστερα μέλη της Ευρωζώνης και όχι αυστηρά στη Γερμανία.

 

"Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην Ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ" δήλωσε η Μέρκελ, κάνοντας μια μάλλον ασυνήθιστη για εκείνη αναφορά στη νομισματική πολιτική.

"Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ' ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως Γερμανίδα καγκελάριος".

Η Μέρκελ διατύπωσε τα σχόλια αυτά στον απόηχο δηλώσεων ενός εμπορικού σύμβουλου του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, ο οποίος είχε κατηγορήσει τη Γερμανία ότι επωφελείται από ένα "καταφανώς υποτιμημένο" ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Μέρκελ

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER