Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

'Σεισμικές αλλαγές' στις σχέσεις ΗΠΑ - ΕΕ, προβλέπει ο επίδοξος Αμερικανός πρέσβης στις Βρυξέλλες

 
 
Τις προκλητικές, για την ΕΕ, δηλώσεις συνεχίζει το φαβορί του Τραμπ για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ένωση. Τι είπε στο Der Spiegel
 

Ο Τεντ Μάλοχ, ο καθηγητής και συγγραφέας που φέρεται να είναι ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προβλέπει "σεισμικές αλλαγές" στις διατλαντικές σχέσεις και διάλυση της Ένωσης, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό.

 

Σε αποσπάσματα της συνέντευξης στο Der Spiegel, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, ο Μάλοχ επισημαίνει ότι ο Τραμπ προτιμά να ασχοληθεί σε διμερές επίπεδο με τις ευρωπαϊκές χώρες και όχι με την Ένωση ως σύνολο, τονίζοντας ότι "ειλικρινά, αυτό μας δίνει το πάνω χέρι".

Πρόσθεσε, επίσης, ότι "μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε δύο άλλα γράμματα μπροστά από την λέξη exit", υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορεί να είναι το επόμενο που θα βαδίσει στα χνάρια της Βρετανίας.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη οι ηγέτες των βασικών ομάδων του ευρωκοινοβουλίου προέτρεψαν τα αρμόδια όργανα της ΕΕ να απορρίψουν τον διορισμό του Μάλοχ στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ, σε περίπτωση που πάρει το χρίσμα, χαρακτηρίζοντάς τον εχθρικό προς την Ένωση.

Πηγή: France24

 
Περισσότερα: Τραμπ

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER