Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προκαλεί ξανά για τα Ίμια

 
 
Επιμένει η Άγκυρα ότι τα Ίμια είναι τουρκικά. Νέες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου
 

Στο ίδιο προκλητικό μοτίβο συνεχίζει η Άγκυρα, επιμένοντας στη θέση που εξέφρασε ο Μ. Τσαβούσογλου ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος.

 

Αυτή τη φορά οι δηλώσεις έρχονται από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου, ο οποίος απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση αναφορικά με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, δήλωσε ότι είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της Άγκυρας αναφορικά με τη κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες.

 

"Είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της χώρας μας αναφορικά με τη κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες Ίμια (Καρντάκ). Δεν έχει τροποποιηθεί η πολιτική μας", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και καταλήγει:

"Η γειτονική χώρα προέβη σε δήλωση σαν να ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τη συγκεκριμένη γνωστή θέση μας και αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο της δήλωσης".

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER