Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τσαβούσογλου: Όταν θέλαμε να πατήσουμε τα Ίμια, το κάναμε

 
 
Προκλητική απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στον Νίκο Κοτζιά. Αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ίμια, θα το κάναμε είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στο στόχαστρό του και η ελληνική Δικαιοσύνη για την απόφαση των 8
 

Απάντηση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά έδωσε το Σάββατο ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τις δηλώσεις του πρώτου για το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια με "πρωταγωνιστή" τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

 

Ο κ. Κοτζιάς είχε πει ότι ο Τούρκος στρατιωτικός δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει. Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», είπε ο Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενους στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.

Σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

«Αυτό δεν μας προκαλεί απορία» είπε ο Τούρκος υπουργός, σχολιάζοντας πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Πηγή: Haberler

 
Περισσότερα: Τουρκία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER