Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ζητά και τα ρέστα η Αυστρία: Ευκαιρία να αλλάξει σκέψη η Ελλάδα

 
 
Νέα κριτική εναντίον της Ελλάδας από το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας. Δήθεν "κατανοεί" την πίεση που δέχεται η χώρα μας. Τι ανακοίνωσε για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβη στη Βιέννη
 

Συνεχίζοντας την πάγια αρνητική στάση κατά τους τελευταίους μήνες, του επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας Σεμπάστιαν Κουρτς, απέναντι στην Αθήνα, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά με νέα κριτική εναντίον της Ελλάδας, σχολιάζοντας την ανάκληση στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, της Ελληνίδας πρέσβη στη Βιέννη, Χρυσούλας Αλιφέρη.

 

Σε ανακοίνωσή του, που διαβιβάστηκε ηλεκτρονικά το απόγευμα της Πέμπτης στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναφέρει πως "η Αυστρία κατανοεί την ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η πίεση προς αυτήν, για να συνεργαστεί για περιορισμό της προσφυγικής ροής".

Προσθέτει δε, ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ανακαλεί τους διπλωμάτες της, ενώ εκφράζει την ελπίδα πως τώρα θα υπάρξει αλλαγή σκέψης στους Έλληνες.

"Βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση μία ευκαιρία, να ενημερώσει η πρέσβης τους Έλληνες υπευθύνους ως προς την κατάσταση και τις προκλήσεις για τις χώρες προορισμού της προσφυγικής ροής, όπως είναι η Αυστρία", τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που κατευθύνονται προς το Βορρά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER