Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Δυστύχημα στη Γαλλία: ΄'Οι μπάρες ήταν ανοιχτές', λέει η οδηγός του σχολικού

 
 
Η οδηγός δηλώνει ότι οι μπάρες της ισόπεδης διάβασης ήταν ανοιχτές, ο εισαγγελέας συγκέντρωσε μαρτυρίες για το αντίθετο
 

Η οδηγός του σχολικού λεωφορείου που συγκρούστηκε την Πέμπτη με ένα τρένο στο Μιλάς, κοντά στο Περπινιάν, διέσχισε την ισόπεδη διάβαση "με απόλυτη σιγουριά αφού οι μπάρες ήταν ανεβασμένες και το προειδοποιητικό φανάρι ήταν σβηστό", διαβεβαίωσε σήμερα ο εργοδότης της, Κριστιάν Φορ.

 

"Την επισκεφθήκαμε χθες το βράδυ στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Είχε διαύγεια, μας εξήγησε ότι διέσχισε με σιγουριά και με ηρεμία τη διάβαση γιατί οι μπάρες ήταν σηκωμένεςε και το φανάρι σβηστό" είπε ένας από τους δύο συνιδιοκτήτες των λεωφορείων Faur, της εταιρείας στην οποία ανήκε το σχολικό. "Μπήκε στη διάβαση πιστεύοντας ότι όλα πήγαιναν καλά, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη", πρόσθεσε, εμφανώς ταραγμένος.

Η 48χρονη οδηγός τραυματίστηκε στο δυστύχημα από το οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε νεαροί μαθητές.

"Είναι έμπειρη οδηγός. Εργάζεται κοντά μας από τον Απρίλιο του 2017, έχει σύμβαση αορίστου χρόνου. Είχε την πλήρη εμπιστοσύνη μας", συνέχισε ο Κριστιάν Φορ.

Ο Φορ διαβεβαίωσε επίσης ότι το όχημα ήταν σε άψογη κατάσταση και ότι είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι μαρτυρίες για το αν λειτουργούσαν οι μπάρες στην ισόπεδη διάβαση είναι μέχρι στιγμής αντικρουόμενες. Ορισμένοι μάρτυρες επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της οδηγού, δηλώνοντας ότι η μία μπάρα ήταν σηκωμένη. Ωστόσο, σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή, ο μηχανοδηγός του τρένου κατέθεσε στην αστυνομία ότι είδε το λεωφορείο να περνάει σπάζοντας την κατεβασμένη μπάρα.

Οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι (SNCF) ανέφεραν ότι "με βάση τις μαρτυρίες, η διάβαση λειτουργούσε κανονικά".

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Ξαβιέ Ταραμπέ, που έχει αναλάβει την έρευνα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα είπε ότι οι μαρτυρίες που έχει συλλέξει μέχρι τώρα συμφωνούν ότι οι μπάρες ήταν κλειστές. Διευκρίνισε όμως ότι ακόμη δεν έχουν καταθέσει όλοι.

Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι ενώ έξι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network