Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

'Έκανα απλώς τη δουλειά μου' λέει ο αστυνομικός που σταμάτησε τον τζιχαντιστή στη Νέα Υόρκη

 
 
Δεν υπάρχει τίποτα ηρωϊκό στην πράξη μου δήλωσε ο αξιωματικός χάρη στον οποίο κατέστη εφικτό να συλληφθεί ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν
 

Ο Ράιαν Νας είναι το πρόσωπο της ημέρας στις ΗΠΑ. Γιατί ο 28χρονος αξιωματικός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης ήταν εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη του Σαϊφούλο Σαΐποφ, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στο Μανχάταν ρίχνοντας το φορτηγάκι του σε ποδηλάτες και πεζούς με αποτέλεσμα το θάνατο 8 ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων έντεκα.

 

Ο νεαρός αστυνομικός εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον των αμερικανικών και διεθνών ΜΜΕ διαβάζοντας μια σύντομη δήλωση. Η "δίψα" του κοινού είναι μεγάλη για να μάθει τα πάντα για το νέο "αμερικανό ήρωα", ωστόσο η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν του επιτρέπει να αναφερθεί εκτενώς σε ακριβείς περιγραφές των όσων έλαβαν χώρα τις κρίσιμες στιγμές της επίθεσης και της σύλληψης του δράστη.

Ο Νας ήταν ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στο σημείο της επίθεσης. Ήταν αυτός που πυροβόλησε τον ουζμπεκικής καταγωγής τρομοκράτη, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη σύλληψή του.

"Εκτιμώ τη δημόσια αναγνώριση για όσα πράξαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου. Αν και αισθάνομαι ότι απλώς έκανα τη δουλειά μου, όπως χιλιάδες αξιωματικοί σε όλη τη χώρα καθημερινά, κατανοώ τη σημασία όσων εκτυλίχθηκαν χθες και του ρόλου που διαδραματίσαμε στα γεγονότα. Είμαι ευγνώμων για την αναγνώριση που απολαμβάνω", δήλωσε μπροστά στις κάμερες ο Νας.

"Θέλω να ευχαριστίσω την οικογένεια και τους φίλους μου για τη στήριξή τους, καθώς και τους αξιωματικούς που έσπεσυσαν να με βοηθήσουν", συμπλήρωσε.

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER