Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Εκεχειρία στα χαρτιά – Συνεχίζεται η σφαγή στη Γούτα

 
 
Εικόνες φρίκης με νεκρά παιδιά στους δρόμους και άλλα αιμόφυρτα σε όποιες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις έχουν απομείνει απ' τους βομβαρδισμούς - Πάνω από 500 νεκροί μέσα σε μια εβδομάδα
 

Στο κενό έπεσε η συμφωνία για εκεχειρία που ανακοινώθηκε χθες βράδυ στη Συρία, καθώς ήδη απ' το πρωί σημειώνονται νέες αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Γούτα.

 

«Οι επιδρομές ξεκίνησαν πάλι το πρωί της Κυριακής, με δύο χτυπήματα στην περιοχή Σιφουνίγια, στην περιφέρεια της Ντούμα», ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο τραγικός απολογισμός στην περιοχή, όπου μέσα σε μια εβδομάδα έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από 500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 100 παιδιά, δεν φαίνεται ωστόσο να πτοεί τις κυβερνητικές δυνάμεις που συνεχίζουν το σφυροκόπημα δήθεν για να πλήξουν τους αντάρτες. Η εικόνα όμως μιλάει από μόνη της, με τα νεκρά παιδιά στους δρόμους κι άλλους να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο για να σωθούν.

 

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε χθες ομοφώνως απόφαση με την οποία ζητείται η εφαρμογή, χωρίς καθυστερήσεις, ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη Συρία. Το κείμενο που υιοθετήθηκε, αφού τροποποιήθηκε αναρίθμητες φορές, «ζητά από όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς καθυστέρηση για τουλάχιστον 30 ημέρες στη Συρία» εφαρμόζοντας μία ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.

 

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αμπντέλ Ραχμάνε δήλωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και την οργάνωση Τζάις Αλ Ισλάμ στα νότια της ανατολικής Γούτα».

 

Συνολικά, περισσότερα από 13,1 εκατομμύρια Σύροι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, ανάμεσά τους 6,1 εκατομμύρια πρόσφυγες στο εσωτερικό της ρημαγμένης έπειτα από επτά χρόνια εμφυλίου πολέμου τους χώρας. Περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών και των αγνοουμένων.

*Οι φωτογραφίες απ' την περιοχή είναι χθεσινές λήψεις (Πηγή: AP)

 
Περισσότερα: Συρία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network