Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ερντογάν προς Κούρδους: Αν κλείσουμε τα σύνορα, θα πεινάσετε

 
 
"Οι Κούρδοι θα πεινάσουν αν κλείσουμε τα σύνορα", διεμήνυσε ο τούρκος Πρόεδρος την επαύριο του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν
 

Για "προδοοία" κατηγόρησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις κουρδικές αρχές, μετά την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν και προειδοποίησε ότι οι Κούρδοι θα πεινάσουν όταν η Τουρκία κλείσει τα σύνορα.

 

Τα σημερινά αυτά σχόλια του τούρκου Προέδρου, ήταν από τα σκληρότερα σχετικά με το δημοψήφισμα της Δευτέρας, το οποίο η Τουρκία αντιμετωπίζει ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια, φοβούμενη ότι θα αποτελέσει θρυαλλίδα αποσχιστικών τάσεων των Κούρδων της περιοχής.

"Μέχρι την τελευταία στιγμή περιμέναμε ότι ο Μπαρζάνι δεν θα έκανε το λάθος να προχωρήσει στο δημοψήφισμα, όμως, σφάλαμε" είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στον πρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης του Κουρδιστάν. "Η μονομερής απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αποτελεί προδοσία", τόνισε ο τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε αυτά τα σχόλια στην τηλεόραση και απείλησε ξανά να κλείσει τον αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από το Βόρειο Ιράκ.

 

Πηγή:Reuters, Φωτογραφία: Pool photo via AP

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER