Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ερντογάν: Τρελάθηκαν επειδή κάναμε συμφωνία για τους S-400

 
 
Πως αντέδρασε ο Ερντογάν σχετικά με τα σχόλια της Ουάσιγκτον για την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος από την Ρωσία
 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε σχετικά με τα σχόλια της Ουάσιγκτον για την προμήθεια του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από την Ρωσία.

 

Στην συνάντηση δημάρχων που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε ότι θα πραχθεί ό, τι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί το κράτος στα πόδια του.

Απευθυνόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την αγορά από την Τουρκία πυραύλων S-400 από την Ρωσία, ο ΠτΔ ανέφερε: «Τρελάθηκαν επειδή κάναμε συμφωνία για τους S-400. Τι θα κάναμε δηλαδή; Εσάς θα περιμένουμε; Και εμείς λαμβάνουμε και θα λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας».

«Αυτή η χώρα είναι πλέον σε θέση να κατασκευάζει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο για να κρατήσουμε αυτό το κράτος στα πόδια του. Θα το κάνουμε και με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θα το κάνουμε και με τανκς».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν υποχωρεί στην πολιτική της να μην πληγούν άμαχοι κατά τις επιχειρήσεις της εντός και εκτός των συνόρων της.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ, σε σχέση με τις επαφές Τουρκίας-Ρωσίας για την προμήθεια του συστήματος S-400, είχε πει ότι είναι σημαντικό οι χώρες του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιούν διαλειτουργικά οπλικά συστήματα.

Μετά από σχετική ερώτηση στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, είχε αναφέρει τα παρακάτω: «Εάν η Τουρκία αγόραζε αυτούς τους S-400, όπως αναφέρθηκε, δεν θα ανταποκρινόταν σε αυτό το πρότυπο, οπότε θα αποτελούσε βέβαια για μας ανησυχία».

- Με πληροφορίες από trt.net.tr

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER