Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γαλλία: 4 μαθητές νεκροί σε σύγκρουση τρένου με λεωφορείο

 
 
Τέσσερις μαθητές ηλικίας 14ων έως 17 ετών έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα κοντά στην πόλη Περπινιόν
 

Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης τρένου με λεωφορείο που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη νότια Γαλλία, κοντά στην πόλη Περπινιάν.

 

Το λεωφορείο, που μετέφερε μαθητές ηλικίας 13-17 ετών από γυμνάσιο της περιοχής κόπηκε στη μέση, όταν χτυπήθηκε από τραίνο σε διάβαση. Οι οδηγοί των δύο οχημάτων, τους οποίους η γαλλική αστυνομία περιμένει να εξετάσει, προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος, δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρντ Φιλίπ, που έφτασε στο σημείο, δήλωσε ότι ήταν δύσκολο να αναγνωριστούν τα θύματα. "Τα να λάβουμε ακριβείς πληροφορίες καθίσταται πολύ δύσκολο, καθώς υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την ταυτοποίηση των θυμάτων και κάποιων τραυματιών. Η διαδικασία της ταυτοποίησης έχει ξεκινήσει και είναι εξαιρετικά δύσκολη", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έστειλε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του, λέγοντας πως οι σκέψεις του είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους.

 

Το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές διέσχιζε ισόπεδη διάβαση όταν χτυπήθηκε από το τρένο που είχε ξεκινήσει από το Περπινιάν και ταξίδευε με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα. Η ορατότητα την στιγμή του ατυχήματος ήταν καλή, υπάρχουν όμως αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το αν η μπάρα της διάβασης ήταν κατεβασμένη ή όχι.

Πληροφορίες:Euronews Φωτογραφία:Matthieu Ferri/France Bleu via AP

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER