Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γερμανία: Ανοιχτή η Αριστερά σε συγκυβέρνηση με το SPD

 
 
Μετεκλογική πρόσκληση σχηματισμού κυβέρνησης από τον συμπρόεδρο του Die Linke, για τη περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για μεγάλο συνασπισμό
 

"Εάν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) υποστηρίξει ξανά με αξιόπιστο τρόπο σοσιαλδημοκρατικές αρχές, τότε η Αριστερά είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε κυβέρνηση μαζί τους, εφόσον συμφωνούμε επί της ουσίας", είπε ο Μπερντ Ρίξινγκερ, συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), σε συνέντευξή του στην "Saarbruecker Zeitung".

 

Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, οι δήλωση αυτή πρέπει να αξιολογηθεί ως μετεκλογική πρόσκληση κυβερνητικής συνεργασίας εφόσον αποτύχουν οι συνομιλίες Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών για τον σχηματισμό νέου μεγάλου συνασπισμού και προκηρυχθούν νέες εκλογές. "Εάν όμως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο που να την επιτρέπει, αλλά το SPD και οι Πράσινοι μολαταύτα δεν θέλουν την πολιτική αλλαγή, τότε είναι μάταιο να το προσπαθήοσυμε", πρόσθεσε ο Γερμανός αριστερός ηγέτης.

Ο κ. Ρίξινγκερ απέκλεισε την στήριξη κυβέρνησης μειοψηφίας των Χριστιανοδημοκρατών, διότι κάτι τέτοιο είναι για την Αριστερά "αδιανόητο", όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οι διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών συνεχίζονται μέχρι την Πέμπτη. Εάν υπάρξει συμφωνία για έναρξη διαπραγματεύσεων σχηματισμού κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού, τότε στις 21 Ιανουαρίου τα μέλη του SPD θα πρέπει να αποφανθούν εάν την εγκρίνουν σε έκτακτο συνέδριο του κόμματός τους.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:apn Photo/Thomas Haentzschel

 
Περισσότερα: Γερμανία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER