Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γερμανία: Δύο νεκροί από κροτίδες την Πρωτοχρονιά

 
 
Συνολικά 21 άτομα τραυματίστηκαν απ' το πρωτοχρονιάτικο έθιμο, εκ των οποίων οι πέντε υπέστησαν ακρωτηριασμούς
 

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από κροτίδες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία, ένα παιδί τραυματίστηκε σοβαρά και τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ακρωτηριάστηκαν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών.

 

Δύο άνδρες 35 και 19 ετών σκοτώθηκαν από τις κροτίδες που μόλις είχαν ανάψει και εξερράγησαν στο πρόσωπό τους στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter.

Ένα 11χρονο παιδί τραυματίσθηκε σοβαρά στο πρόσωπο στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η τοπική εφημερίδα Märkische Allgemeine, το παιδί δέχθηκε στο πρόσωπο μία μεγάλη κροτίδα που πέταξε παρέα νεαρών που γιόρταζε την Πρωτοχρονιά.

Η κροτίδα που τραυμάτισε το παιδί είναι πολωνικής κατασκευής και πωλείται στα γερμανο-πολωνικά σύνορα. Οι πολωνικές κροτίδες περιέχουν περισσότερη ποσότητα εκρηκτικής ύλης από εκείνες που διατίθενται στη Γερμανία.

Στο Βερολίνο, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ακρωτηριάσθηκαν εξαιτίας σοβαρών τραυμάτων στο χέρι από κροτίδες ή πυροτεχνήματα και συνολικά 21 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Στο μεταξύ, καταγράφηκαν και μεμονωμένα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στην Πύλη του Βρανδεμβούργου αλλά και στην Κολωνία, ενώ η αστυνομία είχε λάβει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Περισσότερα: Γερμανία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER