Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι θέλουν την αποκαθήλωση της Μέρκελ

 
 
Ανοιχτός σε συμμετοχή σε κυβερνητικό συνασπισμό, σε περίπτωση νέων εκλογών, αλλά όχι υπό την Άγγελα Μέρκελ, δηλώνει ο αρχηγός τυπου FDP Κρίστιαν Λίντνερ
 

Διατεθειμένος να συμμετάσχει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση νέων εκλογών, αλλά όχι με Καγκελάριο την 'Αγγελα Μέρκελ, δηλώνει ο Αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ.

 

«Είναι αυτονόητο ότι η κυρία Μέρκελ, έπειτα από δώδεκα χρόνια στην εξουσία δεν θα θέλει να έρθει σε αντίφαση με τους χειρισμούς της. Θέλουμε να συμμετάσχουμε σε ένα εγχείρημα ανανέωσης», δηλώνει ο κ. Λίντνερ σε συνέντευξή του στην «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε έναν συνασπισμό «Τζαμάικα».

Ακόμη και στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), σημειώνει, «υπάρχουν ενδεχομένως και άλλα εκλογικά προγράμματα και άλλοι φορείς λήψης αποφάσεων, οι οποίοι πιστεύουν σε μια νέα αξιολόγηση της κατάστασης», εκτιμά ο κ. Λίντνερ και αναφέρει ως παράδειγμα τον χριστιανοδημοκράτη Πρωθυπουργό του Σλέσβιγκ Χολστάιν, ο οποίος, όπως λέει, κατάφερε να ενώσει τους Πράσινους με τους Φιλελεύθερους.

Ο ίδιος ωστόσο δεν θεωρεί πιθανή την αποχώρηση της κυρίας Μέρκελ από το προσκήνιο, εφόσον οι επόμενες εκλογές διενεργηθούν πολύ σύντομα, ενώ επαναλαμβάνει ότι σε αυτή τη φάση η καλύτερη λύση είναι ο «μεγάλος» συνασπισμός. Σύμφωνα άλλωστε με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην «Bild am Sonntag», το FDP βρίσκεται στο 8%, το χαμηλότερο ποσοστό του από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, στις οποίες κατέγραψε ποσοστο 10,7%.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του FDP, το κόμμα του χρειάζεται ένα μακρόπνοο σχέδιο ανανέωσης, όπως παλαιότερα η «Ατζέντα 2010» του πρώην Καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ ή τώρα οι προτάσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Γερμανία, Μέρκελ

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER