Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γερμανία: Στον Αλτμάιερ προσωρινά το υπουργείο Οικονομικών

 
 
"Δεν διαψεύδει" η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τις πληροφορίες για ανάληψη καθηκόντων μεταβατικού υπουργού Οικονομικών από τον Πέτερ Αλτμάιερ. Κανονικά στο Eurogroup και στην Σύνοδο του ΔΝΤ ο Β. Σόιμπλε
 

«Δεν διαψεύδω», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στο δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung που θέλει τον επιτελάρχη της Καγκελαρίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ να αναλαμβάνει χρέη μεταβατικού υπουργού Οικονομικών μετά την ανάληψη από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του αξιώματος του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

 

Η κυρία Ντέμερ επισήμανε ότι ο Πρόεδρος της Bundestag θα έχει εκλεγεί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, για να προσθέσει: «Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως μετά από αυτό».

Από το υπουργείο Οικονομικών πάντως έγινε γνωστό ότι ο κ. Σόιμπλε θα συμμετάσχει κανονικά στις επικείμενες συνεδριάσεις τόσο του Ecofin και του Eurogroup στις 9 και 10 Οκτωβρίου όσο και στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 13-15 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Σόιμπλε για την προεδρία της Bundestag αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΦΩΤΟ AP

 
Περισσότερα: Γερμανία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER