Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γερμανία: Υπέρ του συνασπισμού Τζαμάικα η πλειονότητα των πολιτών

 
 
Να παραμείνει στην ηγεσία του SPD ο Μάρτιν Σουλτς, θέλει το 54% σύμφωνα με δημοσκόπηση, παρά την βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα του στις εκλογές
 

To 54% των Γερμανών θεωρεί ότι ο Μάρτιν Σουλτς πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) παρά την βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα την περασμένη Κυριακή.

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Infratest dimap για λογαριασμό της «Welt am Sonntag», το 38% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραίτησής του, ενώ, όταν ερωτώνται οι ψηφοφόροι του SPD, την παραμονή του Σουλτς επιθυμεί το 75% και μόνο το 22% την απομάκρυνσή του.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 56% των Γερμανών εκτιμά ότι ο συνασπισμός «Τζαμάικα» (Χριστιανική Ένωση, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι) είναι πιο κατάλληλος προκειμένου να ηγηθεί της χώρας τα επόμενα χρόνια από ό,τι ο «μεγάλος» συνασπισμός, μεταξύ CDU και SPD, υπέρ του οποίου τάσσεται το 30%.

Ιδιαίτερα στηρίζουν την προοπτική του συνασπισμού «Τζαμάικα» οι οπαδοί των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, με 85% και 81% αντίστοιχα.

(Φωτό: AP Photo/Michael Sohn)

 
Περισσότερα: Γερμανία, Δημοσκοπήσεις

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network