Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γιούνκερ: Τίποτα λιγότερο από 'καταστροφή', η απόσχιση της Καταλονίας

 
 
"Οι Καταλανοί αποσχιστές δεν πρέπει να υποτιμούν την ευρεία υποστήριξη που έχει ο Ραχόι σε όλη την Ευρώπη", το μήνυμα του προέδρου της Κομισιόν στον Πουτζντεμόν
 

Η απόσχιση της Καταλονίας δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια "καταστροφή" την οποία η ΕΕ θα εργαστεί για να την παρεμποδίσει και να υποστηρίξει την ενοποιημένη Ισπανία, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,, όπως αναφέρει το Bloomberg.

 

«Το ζήτημα της Καταλονίας μας απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν μου αρέσει η κατάσταση που έχει προκληθεί. Πρόκειται για μία καταστροφή με διάφορους τρόπους. Έχει φορτίσει την πολιτική ατμόσφαιρα, έχει δημιουργήσει ρήγματα στην ισπανική και την καταλανική κοινωνία, έχει προκαλέσεις προβλήματα μέσα στις οικογένειες, ανάμεσα στους φίλους, είναι λυπηρό», δήλωσε ο Γούνκερ, στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

Ο Γιούνκερ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος έχει καταφύγει στο Βέλγιο: «Οι Καταλανοί αποσχιστές δεν πρέπει να υποτιμούν την ευρεία υποστήριξη που έχει ο Μαριάνο Ραχόι σε όλη την Ευρώπη».

(Φωτό: AP Photo/Virginia Mayo)

 
Περισσότερα: Καταλονία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network