Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γκάμπριελ: Το Brexit μπορεί να λειτουργήσει ως μοντέλο για τις σχέσεις Τουρκίας - Ουκρανίας με την ΕΕ

 
 
Την άποψη ότι Τουρκία και Ουκρανία θα ενταχθούν σύντομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών
 

Μία εναλλακτική μορφή συνεργασίας με την ΕΕ, στα πρότυπα της σχέσης που θα έχει η Βρετανία με τους «27» μετά το Brexit, θα μπορούσε να ισχύσει και στην περίπτωση χωρών όπως η Τουρκία, υποστηρίζει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

 

Μιλώντας στο γερμανικό Τύπο, ο Γερμανός πολιτικός ξεκαθάρισε ότι ο δρόμος για πιθανή ένταξη της Τουρκίας και της Ουκρανίας στην ΕΕ μοιάζει ακόμη να είναι μακρύς. Δεν απέκλεισε ωστόσο τις στενότερες μορφές συνεργασίας, όπως αυτές που αναμένεται να ισχύσουν για τη Βρετανία μετά το Brexit.

"Αν μπορούμε να καταλήξουμε σε μία έξυπνη συμφωνία με τη Βρετανία, η οποία θα ορίζει τις σχέσεις της με την Ευρώπη μετά το Brexit, τότε αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην περίπτωση άλλων χωρών.

Ο κ. Γκάμπριελ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Τουρκίας, στις δηλώσεις του, όπως μεταδίδει η  Frankfurter Allgemeine Zeitung. Όπως είπε χαρακτηριστικά "υπάρχει μια περίπτωση να επιδιωχθεί μία νέα, στενότερη μορφή τελωνειακής συνεργασίας με την Άγκυρα". Υπογράμμισε ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα. Σημειώνεται ότι οι σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας καταγράφουν σημαντικές διακυμάνσεις το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περσινού Ιουλίου.

 
Περισσότερα: Brexit, Ερντογάν

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER