Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η αλληλεγγύη το όπλο των παιδιών στον πόλεμο της Συρίας

 
 
Η συγκλονιστική ιστορία ενός μωρού που έχασε το αριστερό του μάτι απ' τους βομβαρδισμούς στη Δαμασκό
 

Το μωρό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ο μικρός Καρίμ. Γεννήθηκε πριν από τρεις μήνες στη Συρία και λίγες μέρες μετά βίωσε τη φρίκη του εμφυλίου. Σήμερα το βρέφος αυτό έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση με τη δραματική του ιστορία.

 

 

Τον περασμένο Οκτώβριο σε έναν απ' τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος Άσαντ κοντά στη Δαμασκό, όπου ζει η οικογένεια του Καρίμ, ο μικρός τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό του μάτι, ενώ σκοτώθηκε η μητέρα του. Δέκα μέρες μετά, όταν πια είχε βγει απ' το νοσοκομείο, μια οβίδα διαπέρασε τη στέγη του σπιτιού του τραυματίζοντας τον σοβαρά στο κεφάλι. Έκτοτε τον φροντίζουν ο πατέρας του και τα αδέλφια του, με το μεγαλύτερο να είναι μόλις 11 ετών.

Η περίπτωσή του όμως τράβηξε την προσοχή ενός φωτογράφου που αφού φωτογράφισε τον γιο του με κλειστό το ένα μάτι συνέβαλε με τη δυναμική των social media να κινήσει ένα κύμα αλληλεγγύης προς τον μικρό Καρίμ.

 

Ειδικά την τελευταία εβδομάδα όλο και περισσότεροι Σύροι, μικροί και μεγάλοι, αλλά όχι μόνο, φωτογραφίζονται έχοντας κλειστό το ένα μάτι και ποστάρουν τις φωτογραφίες τους στο Twitter με hashtag #SolidarityWithKarim, θέλοντας να δείξουν τις πραγματικές απώλειες του εμφυλίου που σπαράσσει τη Συρία απ' το 2011.

 (Damascus Media Center via AP)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER