Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η Δήμαρχος Βαρκελώνης απευθύνει έκκληση να σταματήσει η αστυνομική βία

 
 
Έκκληση στις αστυνομικές αρχές να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, απηύθυνε η δήμαρχος της Βαρκελώνης
 

Αναφορικά με τα πρωτοφανούς αγριότητας επεισόδια έξω από εκλογικά τμήματα, έδωσε ένα νέο απολογισμό ανεβάζοντας τον αριθμό των τραυματιών στους 460.

 

"Ως δήμαρχος της Βαρκελώνης ζητώ να σταματήσουν αμέσως οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στην πόλη. Είναι απαράδεκτο η αστυνομία να επιτίθεται σε πολίτες που θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και οι οποίοι συμπεριφέρονται ειρηνικά και βρίσκονται σε άμυνα", δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους η Ada Colau.

"Αν ζούμε σε μία δημοκρατία, σας παρακαλώ σταματήστε την επέμβαση της αστυνομίας, ώστε να προσέλθουμε σε διάλογο, για όλα τα θέματα που μας αφορούν" συνέχισε.

 

Χαρακτήρισε πολύ σοβαρό αυτό που συμβαίνει στην Καταλονία, τονίζοντας ότι το αδιέξοδο στις σχέσεις με την Μαδρίτη θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεραστεί με διάλογο.

Δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση Ραχόι για τους χειρισμούς της, λέγοντα ότι κρύβεται πίσω από τους δικαστές προκειμένου να μην αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν.

Αποκάλεσε δειλό τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι λέγοντας ότι δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Όπως είπε, θα έπρεπε να αναζητά λύσεις, αντί να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα και να κρύβεται πίσω από χιλιάδες αστυνομικούς. Είπε μάλιστα ότι το πραγματικό ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι το "σχίσμα" των Καταλανών με τον Μαριάνο Ραχόι και την πολιτική του.

Σύμφωνα δε με τελευταίο απολογισμό που παρουσίασε, οι τραυματίες από τα σημερινά επεισόδια υπερβαίνουν τους 460.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWS 24/7

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER