Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η Disney εξαγόρασε (και) την 21st Century Fox

 
 
Συμφωνία - μαμούθ, 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπεγράφη μεταξύ των δύο κολοσσών της ψυχαγωγίας
 

Στον έλεγχο της Disney πέρασαν τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο της 21st Century Fox, σε μία συμφωνία-ορόσημο αξίας άνω των 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα κινηματογραφικά στούντιο της 20th Century Fox, την εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων  20th Century Fox Television, τα καλωδιακά δίκτυα, μεταξύ των οποίων το FX και το National Geographic, και το μερίδιο της εταιρείας σε διεθνή δίκτυα.

Η Disney θα αποκτήσει την πλειονότητα των μετοχών του Hulu, αυξάνοντας το μερίδιό της στο 60%. Οι φήμες για την εξαγορά είχαν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, όμως με βάση όσα ακούγονταν τότε, η συμφωνία δεν είχε προχωρήσει.

Εκτός από την παραγωγή και τα δίκτυα διανομής της 21st Century Fox, στην Disney περνά και ο μεγάλος κατάλογος πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας. Πλέον η Disney έχει τα δικαιώματα των πρώτων ταινιών Star Wars.

Η Disney που σκοπός της είναι να ανοίξει την δική της υπηρεσία streaming, προκειμένου να "χτυπήσει" το Netflix, διαθέτει πλέον έναν ακόμη μεγαλύτερο κατάλογο ταινιών και τηλεοπτικών σειρών για να προσφέρει στους συνδρομητές της.

Πηγή:theverge Φωτογραφία:AP Photo/Richard Drew

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER