Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η Ελβετία απαγορεύει τη ρίψη αστακών σε νερό που βράζει

 
 
Σύμφωνα με τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά και τους επιστήμονες, οι αστακοί αισθάνονται τον πόνο την ώρα που βράζουν
 

Με απόφαση της κυβέρνησης στην Ελβετία, απαγορεύεται πλέον η προετοιμασία των αστακών με απευθείας ρίψη τους σε βραστό νερό. Τα οστρακοειδή θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αναισθητοποιούνται πριν ξεκινήσει η διαδικασία του μαγειρέματος. Η παραδοσιακή τεχνική θέλει το βράσιμο του αστακού, όσο αυτός παραμένει εν ζωή, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά και τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων, είναι ιδιαίτερα επίπονο για τα όντα.

 

Όπως διαβάζουμε στην l' Express, τα οστρακοειδή θα πρέπει να παραλύουν με τη μέθοδο του ηλεκτροσόκ ή να ακινητοποιούνται με "μηχανική καταστροφή του εγκεφάλου" πριν μπουν στην κατσαρόλα. Οι φιλοζωικές οργανώσεις ισχυρίζονται πως τόσο οι αστακοί, όσο και άλλα οστρακοειδή διαθέτουν πολύπλοκο νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να αισθάνονται τον πόνο, ενόσω βράζουν.

Επιπλέον, η απόφαση αλλάζει και τον τρόπο μεταφοράς των οστρακοειδών, που πρέπει για τον ίδιο λόγο να μεταφέρονται στο "φυσικό τους περιβάλλον" και όχι μέσα σε πάγο ή παγωμένο νερό.

 

Diane Bondareff/AP Images for Maine Lobster Marketing Collaborative

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER