Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η καταλανική κρίση συνιστά δοκιμασία για την Ευρώπη, κατά τον Βέλγο πρωθυπουργό

 
 
Υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων τάσσεται ο Σαρλ Μισέλ, υποστηρίζοντας ότι είναι υπέρ της ενότητας όλων των κρατών -μελών αλλά όχι με τίμημα την ακινησία
 

Η καταλανική κρίση συνιστά μία δοκιμασία για την Ευρώπη, επισημαίνει ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξή του προς βελγικές εφημερίδες.

 

Ο Βέλγος πρωθυπουργός δηλώνει πεπεισμένος ότι το ισπανικό αδιέξοδο πρέπει να επιλυθεί μέσω του διαλόγου σημειώνοντας πως πρόκειται για μία κρίση θεσμική και πολιτική σε μία χώρα μέλος της ΕΕ όπου διακυβεύονται θεμελιώδη ζητήματα όπως το δικαίωμα της ψήφου, η έκφραση των απόψεων και η χρήση βίας.

Αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά ζητήματα ο πρωθυπουργός του Βελγίου τάσσεται υπέρ μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι υπέρ της ενότητας όλων των κρατών μελών αλλά όχι με τίμημα την ακινησία.

Ως προς τα οικονομικά ζητήματα ο Σαρλ Μισέλ προτείνει τη δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος εντός του οποίου οι χώρες μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να προωθήσουν σειρά διαρθρωτικών αλλαγών. Στη συνέχεια και εφόσον ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, οι χώρες αυτές θα μπορούν να συμμετέχουν σε τομείς όπως η τραπεζική ένωση και η κοινή διαχείριση των δημόσιων χρεών με στόχο την απελευθέρωση πόρων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, λέει ο Μισέλ.

(Φωτό: AP Photo/Olivier Math's)

 
Περισσότερα: Καταλονία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER