Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η κυβέρνηση Άσαντ κατάσχεσε την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γούτα

 
 
Όπως κατήγγειλε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο μηχανισμός του συριακού καθεστώτος δεν επέτρεψε τελικά στο κομβόι με τρόφιμα και φάρμακα να φτάσει στον προορισμό του
 

Στο έδαφος της ανατολικής Γούτας, στη Συρία, έφτασε επιτέλους έπειτα από δύο εβδομάδες πολιορκίας και βομβαρδισμών η ανθρωπιστική βοήθεια, όμως όπως κατήγγειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ο κρατικός μηχανισμός του προέδρου Άσαντ προχώρησε στην κατάσχεση του ιατροφαρμακευτικού υλικού που προοριζόταν για τους χιλιάδες τραυματίες.

 

«Όλα τα φαρμακευτικά κυτία, χειρουργικά είδη, υλικά αιμοκάθαρσης και η ινσουλίνη απαγορεύτηκαν απ' την ασφάλεια» κατήγγειλε σήμερα το πρωί αξιωματούχος του ΠΟΥ με email που απέστειλε στο Reuters. Ο ίδιος σημείωσε πως το περίπου το 70% των προμηθειών κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Χθες, Κυριακή, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν πως είχαν λάβει άδεια για ένα κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου να εισέλθει στην ρημαγμένη περιοχή της Δαμασκού, με τους περίπου 400.000 κατοίκους, που είναι αποκλεισμένη απ' τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τελικά σήμερα το πρωί ένα κομβόι με 46 φορτηγά ξεκίνησε για την ανατολική Γούτα, μεταφέροντας φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης επαρκή για 27.000 άτομα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το BBC. Όμως η βοήθεια αυτή δεν έφτασε ποτέ, αφού οι δυνάμεις του Άσαντ, κόντρα και στην συμφωνία εκεχειρίας, φρόντισαν να τη δεσμεύσουν.

Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί πάνω από 720 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ενώ περισσότεροι από 5.500 έχουν τραυματιστεί κατά το τελευταίο διάστημα. Μόνο χθες το βράδυ σκοτώθηκαν άλλοι 14 πολίτες κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC, (International Committee of The Red Cross via AP)

 
Περισσότερα: Συρία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER