Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η Μπέτυ Μπαζιάνα στα λευκά στο σπίτι του Αμερικανού αντιπροέδρου

 
 
Με τη σύζυγο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ συναντήθηκε σήμερα η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς η Μελάνια Τραμπ απουσιάζει εκτός Ουάσινγκτον
 

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, η δρ. Μπέτυ Μπαζιάνα αποδέχθηκε πρόσκληση και συναντήθηκε σήμερα με τη σύζυγο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάρεν Πένς, στο σπίτι του Αμερικανού αντιπροέδρου.

 

Η οικία του αντιπροέδρου ανήκει στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, παραχωρείται στον εκάστοτε αντιπρόεδρο και δεν είναι επισκέψιμη από το κοινό (σε αντίθεση με τον Λευκό Οίκο που δέχεται επισκέψεις του κοινού).

Η λευκή οικία του 19ου αιώνα βρίσκεται στον αριθμό 1 του οικισμού του Παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών (USNO), στη βορειοδυτική Ουάσινγκτον και χτίστηκε το 1893 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του επόπτη του Ναυτικού. Όμως η οικία ήταν τόσο όμορφη ώστε το 1923 άλλαξε χρήση με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ως οικία του αντιπροέδρου λειτουργεί ανελλιπώς από το 1974.

Τη δρ. Μπαζιάνα υποδέχθηκε στην είσοδο της οικίας η κα. Πένς, η οποία και ξενάγησε τη σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα στους χώρους της οικίας και τους κήπους της. Η Μπέτυ Μπαζιάνα υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών της οικίας ενώ στη συνέχεια οι δύο κυρίες αντήλλαξαν απόψεις για μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

"Ευχάριστη" χαρακτήρισε τη συνάντησή της με τη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού η κα. Πενς σε ανάρτησή της στο Twitter:

 

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER