Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

ΗΠΑ: Πρώην σύμβουλος του Τραμπ δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση και συνωμοσία

 
 
Με φυλάκιση έως 71 μήνες κινδυνεύει ο αναπληρωτής διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Αμερικανού προέδρου. Προμηνύεται συνεργασία του με τις αρχές για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές
 

Ο Ρικ Γκέιτς, πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, δήλωσε ένοχος για την κατηγορία της συνωμοσίας εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και για ψευδή κατάθεση στις ομοσπονδιακές αρχές, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι μια ένδειξη ότι ο Γκέιτς πιθανότατα θα συνεργαστεί με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές.

Ο Γκέιτς ενδέχεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση από 57 έως 71 μήνες. Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ δήλωσε ότι μπορεί να εξετάσει την πιθανότητα να ζητήσει από το δικαστήριο μείωση της ποινής εφόσον ο κατηγορούμενος συνεργαστεί με τις αρχές.

Ο Γκέιτς, που ήταν αναπληρωτής διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, αντιμετωπίζει επίσης πιο σοβαρές κατηγορίες, όπως τραπεζική απάτη και συνωμοσία με στόχο τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Με τη δήλωση ενοχής του Γκέιτς εντείνεται η πίεση και προς τον Πολ Μάναφορτ, τον διευθυντή του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ για διάστημα πέντε μηνών, να δηλώσει επίσης ένοχος. Ωστόσo, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος τονίζει ότι θα συνεχίσει να δηλώνει αθώος.

Ο Γκέιτς, ενδέχεται να αναδειχθεί σε σημαντική πηγή πληροφοριών για τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ ο οποίος ερευνά επίσης το αν το επιτελείο του Τραμπ συνεργάστηκε προεκλογικά με τη Μόσχα. Μέχρι στιγμής πάντως, καμία από τις κατηγορίες σε βάρος του Γκέιτς ή του Μάναφορτ δεν σχετίζονται με την υπόθεση αυτή.

(Φωτό: AP Photo/Jose Luis Magana)

 
Περισσότερα: ΗΠΑ

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network