Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ιράκ: Υπό τον έλεγχο στρατού το Κιρκούκ, προπύργιο των Κούρδων ανταρτών

 
 
Υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις, όμως οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να εξαπολύσουν επίθεση και να υψώσουν την ιρακινή σημαία στο κτίριο του δημαρχείου
 

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν σήμερα, Παρασκευή, από τους Κούρδους μαχητές την τελευταία περιοχή που έλεγχαν στην επαρχία Κιρκούκ, 50 χιλιόμετρα από την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ.

 

«Ο στρατός, η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εισήλθαν στο κέντρο της περιοχής Αλτούν Κούπρι», επεσήμανε ο αξιωματούχος αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Υπήρξαν συγκρούσεις, όμως οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να εξαπολύσουν επίθεση (…) και ύψωσαν την ιρακινή σημαία στο κτίριο του δημαρχείου», πρόσθεσε.

Η αγροτική περιοχή Αλτούν Κούπρι, «η χρυσή γέφυρα» στα τουρκικά, κατοικείται από Κούρδους και Τουρκμένους και εκτείνεται σε 520 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Από την Κυριακή ο ιρακινός ομοσπονδιακός στρατός και παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν αρχίσει να εκδιώκουν τις κουρδικές δυνάμεις από την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία του Κιρκούκ, καθώς και από τις επαρχίες Νινευή και Ντιγιάλα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν σημειώθηκαν μάχες, με τους Πεσμεργκά να αποσύρονται βάσει μιας συμφωνίας που σύναψαν κάποιοι από τους ηγέτες τους με τη Βαγδάτη.

(Φωτογραφία: AP / Khalid Mohammed)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER