Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ιταλία: Συνελήφθη Αλγερινός για τρομοκρατία

 
 
"Όταν επιστρέψω σπίτι θα το μάθεις από την τηλεόραση", είχε γράψει ο φερόμενος ως τρομοκράτης στην γυναίκα του. Άγνωστα, μέχρι στιγμής, τα ακριβή σχέδιά του
 

Ο 36χρονος Αλγερινός Μπακίρ Χιτζάζι συνελήφθη στην Ρώμη και πρόκειται να απελαθεί τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας, φερόμενος ως τρομοκράτης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή κοντά στον κεντρικό σταθμό Τέρμινι της Ρώμης, χάρη σε φωτογραφία της Interpol.

 

Πρόσφατα είχε απελαθεί για διάστημα τριών ετών από τις χώρες του Σένγκεν, και από το Βέλγιο είχε επαναπατρισθεί στην Αλγερία.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, όμως, κατάφερε να φθάσει με πλοιάριο στο νησί της Σαρδηνίας, στην Ιταλία. Αμέσως μετά, τηλεφώνησε και έστειλε μηνύματα στην σύζυγό του, η οποία έχει μείνει στο Βέλγιο, στα οποία έγραφε: «Έρχομαι. Όταν επιστρέψω θα το μάθεις από την τηλεόραση». Τρομοκρατημένη η γυναίκα ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές.

Τις τελευταίες ώρες η ιταλική αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει ποια ήταν τα ακριβή σχέδια του Χιτζάζι και αν σχεδίαζε, όντως, τρομοκρατική επίθεση σε μια από τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Gregorio Borgia)

 
Περισσότερα: Ιταλία, Τρομοκρατία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER