Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Και το πρόγραμμα για τα F-35 θέλει να αλλάξει ο Τραμπ

 
 
Την Boeing προτιμά ο Αμερικανός πρόεδρος, αντί για τη Lockheed Martin
 

Υπέρογκο βρίσκει το οικονομικό κόστος του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος, και προτιμά να δώσει τη δουλειά στην Boeing.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, και πάλι μέσω Twitter, σχολίασε ότι το πρόγραμμα του αμερικανικού Πενταγώνου για το μαχητικό 5ης γενιάς (Joint Strike Fighter) που είναι ευρύτερα γνωστό ως F-35, θα μπορούσε -εξαιτίας του υψηλού οικονομικού του κόστους- να αντικατασταθεί από μια εξελιγμένη έκδοση του μαχητικού F/A-18 Super Hornet.

Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την παραγωγή του F-35 υλοποιείται από τη Lockheed Martin, ενώ το μαχητικό F-18 εξελίσσεται και παράγεται από την ανταγωνίστριά της  Boeing.

Η παρέμβαση αυτή του Τραμπ στο Twitter είναι η τελευταία από μια σειρά παρεμβάσεών του στα προγράμματα κυβερνητικών προμηθειών των ΗΠΑ, ενώ έγινε μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τους προέδρους της Boeing και της Lockheed Martin.

“Με δεδομένο το υπέρογκο οικονομικό κόστος, αλλά και τις οικονομικές υπερβάσεις του F-35, ζήτησα από την Boeing την τιμολόγηση ενός αεροσκάφους F-18 Super Hornet, με παρόμοιες δυνατότητες!” ανέφερε χαρακτηριστικά  στο Twitter ο Τραμπ.

Το F-35 είναι το μεγαλύτερο αμυντικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη για το αμερικανικό Πεντάγωνο, με το εκτιμώμενο κόστος ανάπτυξης και παραγωγής του να φτάνει στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

 Η Lockheed Martin έχει στηρίξει στην ανάπτυξη και την παραγωγή του αναφερόμενου μαχητικού αεροσκάφους το βιομηχανικό της μέλλον, ενώ το 2016 οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αγόρασαν 285 μαχητικά F-35, συμπεριλαμβανομένων και 36 μαχητικών του ίδιου τύπου, για την κάλυψη των αναγκών των Αμερικανών πεζοναυτών.

Από την άλλη μεριά, το ναυτικό των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς επιπλέον 10 έως 15 αεροσκαφών Super Hornet ετησίως, μέχρι το 2020, προκειμένου να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες του, που προκύπτουν από τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των μαχητικών F-35C, που χρησιμοποιούνται από αεροπλανοφόρα, σχολιάζει το CNN.

Πηγή: ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Τραμπ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER