Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κάμερον: Τελικά το Brexit δεν θα φέρει και την καταστροφή

 
 
Η αναδίπλωση του βρετανού πρώην πρωθυπουργού στο Νταβός για τις επιπτώσεις της εξόδου απ' την ΕΕ
 

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας που ξεκίνησε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος για το Brexit και που είχε ταχθεί κατά της αποχώρησης της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμά σήμερα ότι «δεν πρόκειται για μια καταστροφή» κι ότι «η κατάσταση είναι λιγότερο κακή σε σύγκριση με όσο είχε προβλεφθεί».

 

«Δεν θα σταματήσω να το λέω, είναι λάθος, δεν είναι καταστροφή. Η κατάσταση είναι λιγότερο κακή σε σύγκριση με όσο είχαμε προβλέψει» είπε ο Κάμερον σήμερα από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, απαντώντας στο σχόλιο του Ινδού μεγιστάνα Λακσμί Μιτάλ ότι όλη η υφήλιος μιλάει για το Brexit.

«Ωστόσο παραμένει δύσκολο» συμπλήρωσε ο Κάμερον, ενώ ο σύντομος διάλογος που είχε μαγνητοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 5 News.

 

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε δώσει μάχη καθόλη τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα για να πείσει τους συμπατριώτες του ότι η έξοδος από την ΕΕ θα ήταν επιζήμια για την οικονομία της Βρετανίας, σε βαθμό τέτοιο που οι αντίπαλοί του είχαν δώσει στην εκστρατεία του το όνομα «Σχέδιο Φόβος» (Project Fear). Ο Κάμερον παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου του 2016 όπου το «όχι» στην ΕΕ επικράτησε με 52% των ψήφων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, (AP Photo/Efrem Lukatsky)

 
Περισσότερα: Brexit

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER